Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензинов проблем - 156 2.0 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това с оборотите при палене,тресенето,докато не подадеш повече газ...Този проблем го имам откакто си смених дебитомера.И сега го почиствам през два месеца с един спрей.Като го почиста 2 месеца някаде няма проблем...После пак...

Comment

Първоначално публикувано от Platinatabe Покажи съобщение
      Това с оборотите при палене,тресенето,докато не подадеш повече газ...Този проблем го имам откакто си смених дебитомера.И сега го почиствам през два месеца с един спрей.Като го почиста 2 месеца някаде няма проблем...После пак...
      При мен със сигурност не е от него
      Lancia Delta 1.6 i.e - ex
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Сипи редекс - почистваща добавка за бензин, има я на всяко ОМВ и виж какво се случва

Comment

Първоначално публикувано от Platinatabe Покажи съобщение
          Колата ти смуче мръсен въздух
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
            Сипи редекс - почистваща добавка за бензин, има я на всяко ОМВ и виж какво се случва
            Да не се окъка повече само?
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
              Колата ти смуче мръсен въздух
              Или има прекалено омаслен спортен филтър, който цапа дебитомера ...

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
              Да не се окъка повече само?
              Преди години сипах добавка за бензин STP (не беше 'талианска колата) в предписаното на етикета съотношение. Резултатът беше никакъв първия ден, втория - се размириса на бензин , третия ден -> сменях бензинов маркуч в коша че щях да се запаля.
              Случайност или не всеки може да си прецени.
              ...

Comment

Сваляш дюзи, топиш върха им в коресилин, почистваш с една четка за зъби и газ по магистралата на бензин. Тия с ултразвука съсипват механиката и карат дюзите да работят на една милисекунда, нещо, което е недопустимо
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Сваляш дюзи, топиш върха им в коресилин, почистваш с една четка за зъби и газ по магистралата на бензин. Тия с ултразвука съсипват механиката и карат дюзите да работят на една милисекунда, нещо, което е недопустимо
                  Да не се ебнат нещо по тоя начин? Ти чистил ли си така?
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Да не се ебнат нещо по тоя начин? Ти чистил ли си така?
                    Няма как, чистил съм
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Няма как, чистил съм
                      Мхм... е, може да взема да се престраша и да ги топна
                      Тва с кореселина съм го чувал и преди, явно действа.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Свалих дюзите.
                        Взех си кореселин.

Киснах ги сума време, после ги търках с четка за зъби, после с клечки за уши напоени с кореселин.
                        После пак ги киснах, пълних ги отгоре да постоят и там с кореселин.
                        И така, преди малко ги сложих и резултата много не ми харесва. Паленето си остана по същия начин, само че с по-малко газ пали.
                        Покарах я 10-тина км. на ръчка (даже се засякох с един колега със сива 156-ца преди малко точно до хотел Хемус, и той ми махна, но не го знам кой е, ако чете да си каже ).
                        И така, сега мотора работи добре, тихите обороти се оправиха, ама като и раздам газ-та пак от време на време се усеща че окуцва, забива муцуната и после тръгва. По-малко го прави, ама пак го има и доста се усеща, спрямо нормалния начин, по който трябва да си върви.
                        Мисля, че за да се почистят добре, трябва да са отворени самите дюзи и през тях да се прекара кореселин със спринцовка или нещо друго.
                        Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 21:13.
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Разбра го ама по-трудния начин!

Comment

Свалих дюзите.
                            Взех си кореселин.

Киснах ги сума време, после ги търках с четка за зъби, после с клечки за уши напоени с кореселин.
                            После пак ги киснах, пълних ги отгоре да постоят и там с кореселин.
                            И така, преди малко ги сложих и резултата много не ми харесва. Паленето си остана по същия начин, само че с по-малко газ пали.
                            Покарах я 10-тина км. на ръчка (даже се засякох с един колега със сива 156-ца преди малко точно до хотел Хемус, и той ми махна, но не го знам кой е, ако чете да си каже ).
                            И така, сега мотора работи добре, тихите обороти се оправиха, ама като и раздам газ-та пак от време на време се усеща че окуцва, забива муцуната и после тръгва. По-малко го прави, ама пак го има и доста се усеща, спрямо нормалния начин, по който трябва да си върви.
                            Мисля, че за да се почистят добре, трябва да са отворени самите дюзи и през тях да се прекара кореселин със спринцовка или нещо друго.
                            На мягистралата, 5000об. за известно време и никакви 100октана и застояване на бензин в резервоара
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

От добавка за почистване на горивна система на РЕДЕКС няма нищо да ти протече ! Никога ! Спази инструкцийте за съотношението само !

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
                                Разбра го ама по-трудния начин!
                                Само не разбрах, кое съм разбрал

А за другото - не ми се вярва да се оправи така ама... ще пробвам и това, днес бая я ръчках, много много промяна нямаше.
                                Ще пробвам и добавката. На ОМВ я има, така ли?
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                                X