Това с оборотите при палене,тресенето,докато не подадеш повече газ...Този проблем го имам откакто си смених дебитомера.И сега го почиствам през два месеца с един спрей.Като го почиста 2 месеца някаде няма проблем...После пак...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бензинов проблем - 156 2.0 ТС
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Platinatabe Покажи съобщениеТова с оборотите при палене,тресенето,докато не подадеш повече газ...Този проблем го имам откакто си смених дебитомера.И сега го почиствам през два месеца с един спрей.Като го почиста 2 месеца някаде няма проблем...После пак...
Comment
-
Първоначално публикувано от Platinatabe Покажи съобщениеТова с оборотите при палене,тресенето,докато не подадеш повече газ...Този проблем го имам откакто си смених дебитомера.И сега го почиствам през два месеца с един спрей.Като го почиста 2 месеца някаде няма проблем...После пак...Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеСипи редекс - почистваща добавка за бензин, има я на всяко ОМВ и виж какво се случва
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеКолата ти смуче мръсен въздух
Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщениеДа не се окъка повече само?
Случайност или не всеки може да си прецени....
Comment
-
Сваляш дюзи, топиш върха им в коресилин, почистваш с една четка за зъби и газ по магистралата на бензин. Тия с ултразвука съсипват механиката и карат дюзите да работят на една милисекунда, нещо, което е недопустимоAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеСваляш дюзи, топиш върха им в коресилин, почистваш с една четка за зъби и газ по магистралата на бензин. Тия с ултразвука съсипват механиката и карат дюзите да работят на една милисекунда, нещо, което е недопустимо
Comment
-
Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщениеДа не се ебнат нещо по тоя начин? Ти чистил ли си така?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеНяма как, чистил съм
Тва с кореселина съм го чувал и преди, явно действа.
Comment
-
Свалих дюзите.
Взех си кореселин.
Киснах ги сума време, после ги търках с четка за зъби, после с клечки за уши напоени с кореселин.
После пак ги киснах, пълних ги отгоре да постоят и там с кореселин.
И така, преди малко ги сложих и резултата много не ми харесва. Паленето си остана по същия начин, само че с по-малко газ пали.
Покарах я 10-тина км. на ръчка (даже се засякох с един колега със сива 156-ца преди малко точно до хотел Хемус, и той ми махна, но не го знам кой е, ако чете да си каже).
И така, сега мотора работи добре, тихите обороти се оправиха, ама като и раздам газ-та пак от време на време се усеща че окуцва, забива муцуната и после тръгва. По-малко го прави, ама пак го има и доста се усеща, спрямо нормалния начин, по който трябва да си върви.
Мисля, че за да се почистят добре, трябва да са отворени самите дюзи и през тях да се прекара кореселин със спринцовка или нещо друго.Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 21:13.
Comment
-
Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщениеСвалих дюзите.
Взех си кореселин.
Киснах ги сума време, после ги търках с четка за зъби, после с клечки за уши напоени с кореселин.
После пак ги киснах, пълних ги отгоре да постоят и там с кореселин.
И така, преди малко ги сложих и резултата много не ми харесва. Паленето си остана по същия начин, само че с по-малко газ пали.
Покарах я 10-тина км. на ръчка (даже се засякох с един колега със сива 156-ца преди малко точно до хотел Хемус, и той ми махна, но не го знам кой е, ако чете да си каже).
И така, сега мотора работи добре, тихите обороти се оправиха, ама като и раздам газ-та пак от време на време се усеща че окуцва, забива муцуната и после тръгва. По-малко го прави, ама пак го има и доста се усеща, спрямо нормалния начин, по който трябва да си върви.
Мисля, че за да се почистят добре, трябва да са отворени самите дюзи и през тях да се прекара кореселин със спринцовка или нещо друго.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеРазбра го ама по-трудния начин!
А за другото - не ми се вярва да се оправи така ама... ще пробвам и това, днес бая я ръчках, много много промяна нямаше.
Ще пробвам и добавката. На ОМВ я има, така ли?
Comment
Comment